Smrteľné dopravné nehody

05.08.2005 Celý región

Vážna dopravná nehoda v Stropkove\r\nVčera o 17.00 h došlo na ceste I. triedy v obci Miňovce , okr. Stropkov k vážnej dopravnej nehode. 32-ročný vodič Š-Felíci...
Vážna dopravná nehoda v Stropkove
Včera o 17.00 h došlo na ceste I. triedy v obci Miňovce , okr. Stropkov k vážnej dopravnej nehode. 32-ročný vodič Š-Felície z Košíc predbiehajúci Poľské vozidlo v neprehľadnom úseku cesty čelne narazil do protiidúceho vozidla rovnakého typu.

Auto viedol 62-ročný vodič zo Stropkova. V dôsledku zrážky všetci traja pasažieri v narazenom vozidle zraneniam na mieste podľahli. Vodič Felície, ktorý nehodu zapríčinil je s ťažkými zraneniami hospitalizovaný v NSP vo Svidníku. Zo zranení sa bude liečiť približne 6 týždňov a bola mu zobratá vzorka krvi na zistenie požitia alkoholu. Na vozidlách vznikla škoda v celkovej výške 500 000, - Sk.
Dopravnú nehodu vyšetrujú Svidnícki policajti Úradu justičnej a kriminálnej polície.

Vážna dopravná nehoda Lipníky
Včera po 19tej hodine na ceste I triedy v horskom priechode Petič v okrese Perešov došlo k vážnej dopravnej nehode medzi osobnými vozdilami Fiat Tipo, ktoré viedol 23-ročný vodič z Lipník, ojkr Prešov a vozidlom Daewo espero, ktoré v čase nehody viedla 31 ročná žena z Ďurďoša-časť Grodzin, okr. Vranov.
Vodička idúca smerom od Prešova do Hanušoviec, na mokrej ceste v pravotočivej zákrute nezvládla riadenie svojho vozidla, dostala šmyk, prešla do protismeru, kde pravou bočnou časťou vozidla narazila do Fiatu Tipo.
Vodička Daewa utrpela ľahké zranenia, ale jej 34-ročný manžel a 2mesačná dcérka na mieste zraneniam podľahli. 4-ročný syn zomrel na následky zranení po prevoze do nemocnice.
Vo Fiate Tipo utrpel vodič aj jeho 4 spolujazdci ľahké zranenia a jeden spolujazdec ťažké zranenie.
Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania.
Na vozidlách je vyčíslená škoda vo výške okolo 250 000, - Sk.
Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin ublíženia na zdraví s následkom smrti.
 

Vyberte región

mark